E-Romnja este o organizație feministă romă, apolitică și non-profit care luptă pentru drepturile fetelor și femeilor rome.

maini suroritate eromnja transp

Romnja Power Month

În perioada 8 martie – 8 aprilie 2023, organizăm Romnja Power Month, un concept umbrelă care se întâmplă la nivel european încă din 2016 în țări precum Germania, Serbia sau Austria.

Romnja Power Month constă într-o serie de evenimente, dezbateri, activități culturale, concerte și petreceri organizate cu scopul de a crește vizibilitatea femeilor rome în diferite sfere, cum ar fi artă, cultură, politică, muncă în comunitate, activism, mediul academic, etc.

Am preluat conceptul Romnja Power Month de la surorile noastre feministe rome de la Romani Phen din Berlin, și începând cu 2019 am organizat o serie de evenimente atât în București, cât și la nivel local în
comunitățile din Mizil, Giurgiu și Valea Seacă.

Anul acesta, în paralel cu colegele noastre de la Romani Phen din Berlin, marcăm intersecționalitatea noastră ca femei rome prin desfășurarea unor evenimente preponderent cu regim închis, care se adresează, în primul rând, comunităților noastre locale.

Evenimentele adresate publicului larg vor fi anunțate pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

Shopping Basket