E-Romnja este o organizație feministă romă, apolitică și non-profit care luptă pentru drepturile fetelor și femeilor rome.

maini suroritate eromnja transp

Intersecționalitate

Intersecționalitatea se regăsește în toate intervențiile noastre întrucât experiențele de viață ale femeilor rome se regăsesc în interacțiunea dintre etnie, gen, statut social, identitate sexuală și culoare. Pentru noi, intersecționalitatea demontează imaginea esențialistă de ‘’rom’’ văzut în mod unitar și care exclude experiențele și vocile cele mai marginalizate.

Conceptul intersecționalității se regăsește în munca noastră de la implicarea în acțiuni comunitare, advocacy, munca în rețelele în care ne implicăm, prin prisma parteneriatelor pe care le dezvoltăm atât la nivel național, cât și la nivel internațional cu organizații, grupuri platforme și mișcări cu care ne intersectăm în diferite lupte împotriva violenței, homofobiei și transfobiei, capitalismului, etc.
De asemenea, proiectele și inițiativele noastre sunt gândite și dezvoltate dintr-o perspectivă intersecțională.

Prin dezvoltarea și susținerea grupurilor de inițiativă formate din femei rome, tineri și tinere la nivel local suntem atente să existe cât mai multă diversitate din perspectiva tipurilor de neamuri, religiilor acestora, grupelor de vârste etc. Tratăm experiențele acestora într-o cheie intersecțională care ne asigură că includem toate dimensiunile și contextele în care acestea trăiesc. Această abordare care are în vedere un întreg eco sistem ne asigură cunoașterea și învățarea pe care le transferăm aliatelor/aliaților cu care lucrăm. Anual organizăm evenimente pe tema intersecționalității unde aducem la un loc autorități, grupuri de femei din comunitățile în care lucrăm, actori locali, corporații și societatea civilă pentru a schimba narațiunea despre noi și pentru a crea solidarități care să ne susțină munca de advocacy.
Citește în continuare:
Shopping Basket