Afis DajPhen copy

Alege să fii implicat! Participare prin educație pentru democrație

Proiectul „Alege să fii implicat! Participare prin educație pentru democrație” beneficiază de o finanțare în valoare de 88.249,20 Euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 și este implementat de Asociația Transcena în parteneriat cu Asociația E-Romnja Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome.

Activitățile se desfășoară în perioada 16 aprilie 2021 – 15 aprilie 2023 în județele Bacău, Călărași, Giurgiu, Prahova și Municipiul București, și se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar care predau materii ce dezvoltă competențele sociale și civice ale elevilor.

Scopul proiectului este creșterea accesului la educație civică și democrație participativă în rândul elevilor de gimnaziu și liceu și al tinerilor profesori din județele Bacău, Călărași, Giurgiu, Prahova și Municipiul București.

Obiectivele proiectului sunt:

→ Creșterea gradului de formare a competențelor civice a 720 de elevi de gimnaziu și de liceu din județele Bacău, Călărași, Giurgiu, Prahova și București;
→ Dezvoltarea competențelor de predare interactivă a educației civice și a democrației participative în rândul a 12 profesori de gimnaziu și liceu din județele Bacău, Călărași, Giurgiu și Prahova și București;
→ Creșterea gradului de implicare civică a tinerilor – elevi din gimnaziu și liceu și profesori cu vârste de până în 35 de ani.

* Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

PROIECT DERULAT DE:

Pentru mai multe informații despre proiectul
”Alege să fii implicat! Participare prin educație pentru democrați”, accesați website-ul: https://educeticcivic.ro

Conținutul acestei prezentări nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați: www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Share