Proiecte încheiate

BeEurope –  Mentoring for better life & better harmony in society – the healthy integration of young women in Europe

Strategic Partnership Project Nr: 2017-2-FR02-KA205-013355

Mentoring is seen as an opportunity to expand the contacts and exposure of migrant, minority, and Roma women with gaining knowledge and integrating into a new country. It is a partnership between the mentor, a person with valuable experience in a given field, and the mentee, a person seeking guidance and advice, in which knowledge, skills and support are shared towards achieving an agreed objective. The Be- Europe project was born from this point of view.

THE FINAL RESULT OF PROJECT is now available: 

http://www.beeurope.net/index.php?option=com_content&view=article&id=119%3Awelcome-to-be-europe-project-portal&catid=81%3Afor-visitors&lang=en

 

• “Femeile participă EGAL”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG, cu un buget total de 33.600 euro implementat în perioada Iunie 2014 – Septembrie 2015
Proiectul a crea un proces inclusiv al participării publice în care femeile și femeile rome din comunități rurale să se implice pentru ca agenda locală să cuprindă și problemele lor.

• “Sunt un model pentru comunitate”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG cu un buget total de 33.000 de euro implementat în perioada iunie 2014 – decembrie 2015

Pe parcursul proiectului s-a dezvoltat un program de mentorat adresat tinerilor romi și neromi care provin din medii rurale, cu oportunități scăzute, cu familii ce au venituri insuficiente sau care trăiesc în familii monoparentale ori ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate și care nu au acces la educatie și servicii pentru a le asigura tranziția de la școala generală la liceu sau de la liceu la facultate.

• “Implică-te si schimbă perspectiva”, finanțat de Fundația Institutul pentru o Societate Deschisă – Oficiul Inițiativelor Rome, cu un buget total de 10.000 de USD implementat în perioada ianuarie 2013 – mai 2014
Proiectul s-a construit în jurul componentei mobilizării civice, organizarea comunității, facilitarea procesului de identificare a priorităților comunității, dezvoltarea de Grupuri de Inițiativă și a campaniilor de advocacy care să atragă atenția candidaților și autorităților asupra problemelor cu care se confruntă romii la nivelul comunităților.

‘’Femeile Rome Consolidează Democrația Locală’’, proiect finanțat de fundația Mama Cash, implementat în iunie 2013 –aprilie 2016 în Mizil, Spanoțov și București cu un budget total de 25 000 EUR.

• ”Dezvoltarea și Consolidarea Rețelei pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor”- aplicant Asociația Transcena , parteneri – GRADO, ANAIS, Artemis, CMSC, FILIA, Front, CPE, finanțat prin granturile SEEA 2009-2014, prin Fondul ONG, ȋn perioada 2015-2016, valoarea proiectului 93.700 euro

• “Coaliția pentru Egalitate de Gen”, proiect finanțat prin granturile SEEA 2009-2014, prin Fondul ONG, în perioada aprilie 2014-august 2015, cu un buget total de 75.000 de euro. Parteneri: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen Filia, Asociația Front, Fundaţia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA.

• ”Rupem Tăcerea despre Violența Sexuală” proiect implementat ȋn parteneriat cu alte 9 organizații feministe STIGAMOT(Islanda), Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen Filia, Asociația Front, Asociația Transcena, Institutul Est European pentru Sănătatea Reproducerii (IEESR), Fundația Sensiblu, Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei Artemis, Fundaţia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA. Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG, valoarea proiectului 35.025 euro, implementat în aprilie 2014-martie 2015.
•”Ordin de protecție – advocacy și litigare”, proiect finanțat de Institutul pentru o Societate Deschisa- Programul de Drepturi ale Omului, implementat de Asociația Transcena ȋn parteneriat cu Rețeaua Împotriva Violenței asupra Femeilor, ȋn perioada 2013-2014.

Phenja-Violenţa nu are Culoare, un proiect pilot finanţat de către Open Society Foundations ce a fost implementat pe o perioadă de doi ani cu un buget de 53.925$.În prima parte, 2014-2015 am lucrat în 3 comunităţi (Giurgiu, Giulesti, Valea Seaca) având ca parteneri Centrul FILIA, Centrul de Resurse Juridice, Drepturile Omului şi Asociaţia RomanoButiQ, iar în cea de-a doua parte 2015-2016 am lucrat tot în 3 comunităţi (Giurgiu, Ferentari și Valea Seacă) alături de Centrul Filia şi Policy Center for Roma and Minorities.
Două dintre cele mai importante rezultate ale proiectului sunt studiile de cercetare realizate în comunitățile în care a fost implementat proiectul, “Phenja: Suroritatea între femei” realizat în Giurgiu în 2015 și “Toată lumea ştia” desfasurată în comunităţile din Valea Seacă-Bacău şi Ferentari în 2016-2017.

Ketanipen 1- proiect finanțat de Helsinki Deaconess Institute în perioada Aprilie 2015 – Martie 2016 cu un buget total de 25000 euro.
Proiectul s-a desfășurat în comunitatea Valea Seacă , jud. Bacău și este un model integrat de acțiune ce presupune oferirea de servicii și acțiuni de organizare comunitară astfel încât romii, femei și bărbați, să aibă acces la servicii fără discriminare dar și să învețe să își exercite drepturile.