E-Romnja este o organizaţie neguvernamentală nonprofit feministă care activează la firul ierbii de 7 ani pentru implicare şi participare civică şi politică a femeilor, pentru revendicarea drepturilor acestora şi pentru vizibilizarea contribuţiei şi rolului femeilor rome în comunităţi şi în societate.

       Abordarea noastra este una intersecţională şi credem că nicio democraţie nu poate exista fără participarea femeilor. Credem în implicarea oamenilor pentru dezvoltarea comunităţii din care fac parte.

Desfăşurăm activităti diverse şi complexe concentrate pe trei direcții:

    1. Dezvoltare comunitară – activităţi grassroots în patru comunităţi rome din ţară
    2. Advocacy pentru redistribuirea bugetului local astfel încât să fie luate în considerare şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunităţile de romi şi de asemenea să fie finanţate programe care abordează nevoile şi problemele femeilor rome;
    3. Watchdog – pentru a ne asigura că drepturile femeilor rome sunt respectate, că imaginile femeilor rome sunt reprezentate într-un mod realist în mass media, în spaţiul public şi pe agenda politicienilor.

Poţi susţine misiunea noastră şi activităţile desfăşurate de asociaţie redirecţionând 3,5% din impozitul pe venit către E-Romnja. Vei contribui astfel la lupta pe care noi o susţinem pentru drepturi egale şi şanse egale.

Poţi redirecţiona 3,5% către Asociaţia E-Romnja completând formularul 230. Descarca formularul de aici.

    1.  La paragraful I completează datele tale personale
  1.      2. Semnează în partea de jos a pagini
  2.      3.Depune formularul completat la adresa Administraţiei Financiare în raza căruia ai domiciliu sau trimite prin poștă cu confirmare de primire până pe 30 iunie. 

Lista Adreselor Administratiilor Financiare din România https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm#bucuresti

       Redirecționarea a 3,5% din impozitului pe profit se poate face de către orice angajat, anual, prin completarea unui formular. În cazul în care acest formular nu este depus, suma de bani existentă merge către stat. Angajatul nu plătește nimic completând acest formular, diferenţa este că din cei 16% din impozitul pe venit datorat statului român (pe care statul îi ia automat, fără să completezi nimic), 3,5 % vor ajunge către cauza pe care o susţii şi către un ONG pentru care acestă sumă contează mult.

Fiecare contribuție contează.

Îţi mulţumim pentru implicare şi pentru susţinere!

        Susține activitățile  grupurilor de inițiativă locală din comunitățile Mizil, Valea Seacă și Giurgiu formate din femei, tineri și tinere în activități precum: pregătirea pentru piața muncii, activități ce vizează infrastructura, accesul la educație, alfabetizare, acces la programe pentru sănătate și sănătatea reproducerii, susținerea victimelor violenței domestice.